Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coaster

Het laatste nieuws over Planet Coaster vind je hier!

Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coaster

Berichtdoor Robin » za 31 dec 2016, 22:15

Afbeelding

We zijn beland bij de laatste dag van 2016. Dit jaar is er veel gebeurd rond Planet Coaster en Planet Coaster Club. Daarom hebben we voor jullie een compleet jaaroverzicht gemaakt van dit mooie jaar. Pak gezellig een oliebol erbij en herbeleef samen met ons het jaar 2016!

Oprichting Planet Coaster Club
We gaan helemaal terug naar januari 2016. Verschillende Nederlandse Planet Coaster fans zaten op het officiële Planet Coaster forum om in contact met elkaar te zijn. In één topic ging het over van alles wat met deze game te maken had. Ook waren er fans die vroegen of berichten konden worden vertaald naar het Engels, zodat deze fans bijvoorbeeld suggesties konden plaatsen in deze taal.

Toen kwam het idee om een Nederlandse Planet Coaster website te starten, waar we de Nederlandse Planet Coaster fan up-to-date konden houden met het laatste nieuws over deze fantastische game. Het moest een plek worden waar iedereen over Planet Coaster kon praten, zijn creaties kon laten zien aan de rest en een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

De bouw van de website begon op 24 januari en zonder dat we het doorhadden (foutje moet kunnen toch?) registreerde ons eerste lid op 26 januari. Dit was onze huidige moderator Rik. We besloten om de website snel af te maken, zodat we echt content konden laten zien.

Alpha 1
Op 22 maart 2016 konden we na lang wachten aan de slag met de eerste alpha van Planet Coaster. In het jaar 2015 werd al bekend gemaakt dat we in maart 2016 aan de slag konden gaan met deze alpha versie, die in het teken stond van paden en gebouwen bouwen.

In de derde Development Diary is aan het einde van de video de datum te zien van 14 maart 2016. Velen dachten bij het zien van deze datum dat de eerste alpha op deze datum zou verschijnen. Helaas bleek dit niet zo te zijn. Op 14 maart vond er een event plaats voor de pers. Op het press event werden ook YouTubers uitgenodigd. Om Planet Coaster en hun kanaal te promoten mochten ze vanaf 21 maart rond het middaguur de video's van Planet Coaster openbaar zetten. De eerste alpha verscheen op 22 maart 2016.

Afbeelding

Alpha 2
De eerste alpha van Planet Coaster kan een succes worden genoemd, al had het spel nog niet veel te bieden. Spelers wilden meerdere dingen kunnen bouwen. Richting alpha 2 kregen we te horen wat we allemaal kregen. Zo kregen we eindelijk Gulpee Rex, Special Effects en de Terrain Tool. Ook was het path system verbeterd en konden we bijvoorbeeld trappen maken. In Alpha 2 kregen we ook een basis economie, maar er was nog niet veel mee te doen.

Vooraf aan de release van alpha 2 kregen we nog weer eens 3 livestreams met developers, waar ze vertelden wat we allemaal konden verwachten in alpha 2. Alpha 2 van Planet Coaster verscheen op 24 mei 2016.

Gamescom 2016
Een jaarlijkse gamebeurs in de Duitse stad Keulen. Dit jaar is het evenement een feest voor fans van Planet Coaster; Frontier Developments trakteert ons op maar liefst 4 dagen vol livestreams met developers en bekende YouTubers. De developers vertellen over de nieuwe features van Planet Coaster Alpha 3 en de YouTubers spelen de game, terwijl Ed de livestreams op professionele wijze presenteert. De YouTubers zijn Flabaliki, Silvarret, Olli43, DocM77, De-Lady-signer en Rudi Rennkamel. Stuk voor stuk leuke livestreams waarin zij ons de creatieve mogelijkheden van Planet Coaster Alpha 3 laten zien. Daarnaast komen er een aantal bijzondere hashtags voorbij: #ChiefBeefBelief, ter ere voor de leuke mascotte in de vorm van een hamburger die samen met mascotte Gulpee Rex aanwezig is bij Gamescom, en #RedLipStick, speciaal voor de fantastische De-Lady-signer. Zij is op zaterdag 20 augustus te gast in een van de livestreams.

Rik en Joël van Planet Coaster Club gaan zondag 21 augustus naar Gamescom. Na een lange reis met de trein en de auto komen ze aan op de beurs. Daar wacht ze een warm welkom; community managers Zac, Ed, Dale en Bo en leden van de community waaronder De-Lady-signer, Silvarret, Rudi Rennkamel en Christopher Sawyer (niet die van RCT1 en 2) ontvangen ze met open armen. Het is voor het eerst dat ze elkaar ontmoeten. Die ontmoeting is bijzonder; ze waarderen het allemaal duidelijk dat ze er zijn, en op hun beurt zijn Rik en Joël enthousiast dat ze leden van het team van Frontier en de community mogen ontmoeten.

Bij de ontmoetingen maken ze kennis met de gloednieuwe Nederlandse community manager van Frontier: Bo Marit. Zij gaat later in 2016 samen met Ed de officiële livestreams van Planet Coaster verzorgen en presenteren. Ook ontmoeten ze De-Lady-signer en Silvarret: twee Nederlandse leden van de community met veel creatief talent en reeds een aantal prachtige creaties in Planet Coaster op hun naam.

Afbeelding

Iedereen bij de Frontier stand geniet van prachtige livestreams. Rik en Joël praten met developers Andrew Fletcher en Richard Newbold en kletsen gezellig met Zac, Bo en leden van de community. Vooral de dankbaarheid van het team van Frontier is bijzonder; ze zijn onder de indruk van iedereen die blij is met de nieuwe game Planet Coaster!

Tijdens de dag bij Gamescom zien Rik en Joël samen met onder andere Bo Marit en De-Lady-signer hoe Silvarret tijdens een livestream met plezier de nieuwe features van Planet Coaster Alpha 3 ontdekt. Joël krijgt van Zac de unieke kans om even met het hoofd van het pak van mascotte Gulpee Rex rond te lopen. Verder maken ze leuke herinneringen: zo staan ze op de foto met Chief Beef en Gulpee Rex, Bo Marit, Chris, De-Lady-signer, Silvarret, Vampiro en Zac.

Aan het eind van de dag nemen ze afscheid en gaat iedereen weer naar huis, met de gedachten bij alle mensen die ze ontmoet hebben en de geweldige game die eraan komt. Het was een fantastische dag om nooit te vergeten!

Hieronder vind je het debuut van De-Lady-signer op de Gamescom van 2016. Zenuwachtig dat ze was deed ze waar ze goed in is: bouwen in Planet Coaster. En kijk waar ze nu is terecht gekomen!Alpha 3
Op 23 augustus verscheen eindelijk de derde alpha van Planet Coaster. De derde alpha van Planet Coaster stond in het teken van Blueprints en het delen hiervan. In het begin was het eigenlijk alleen maar mogelijk om blueprints te maken van maximaal 500 objecten. Dit werd snel verhoogd naar 1000 objecten.

Daarnaast kregen we bij alpha 3 eindelijk water, iets waar iedereen lang op had gewacht. Met alpha 3 kregen we nog meer vrijheid, want het was mogelijk om bijvoorbeeld objecten zoals muren een andere kleur te geven en om coaster supports aan of uit te zetten. Ook kregen we met alpha 3 bankjes en prullenbakken. Dat is nog niet alles! We kregen ook het Fairytale thema, wat er fantastisch uit zag. Met meer attracties en achtbanen konden we beter een pretpark van onze dromen maken!

Afbeelding

Bo's eerste livestream
Op 4 september vond de eerste livestream van Bo plaats, een gezicht die we daarna nog vaak genoeg hebben gezien. Bo was de nieuwe Community Manager voor Planet Coaster. Voor de livestream wisten we dat Bo erg zenuwachtig was, dus hebben een aantal leden van de Club haar verteld dat ze 100% vertrouwen hadden in Bo en dat het allemaal goed zou komen. De eerste livestream werd samen gedaan met Edward Lewis. Het gouden duo was geboren!Planet Coaster bèta
Op woensdag 9 november verscheen de langverwachte Planet Coaster bèta! De bèta was eigenlijk het volledige spel met een aantal beperkingen. Zo kregen we bijvoorbeeld de meeste scenario's, een enkele entertainer, een aantal attracties en een shop pas rond de release. Tijdens de bèta werd volop de scenario's gespeeld, omdat je met voltooiing van The Monolith een prijs kon winnen.

Ook kregen we met de bèta nieuwe mappen waar we onze droomparken op konden bouwen. De langverwachte Houten Achtbaan maakte z'n opwachting in de bèta. Wie echt een show wilde neerzetten kon gebruik maken van Triggered Events!Release Planet Coaster
17 november was het zover: Planet Coaster werd eindelijk gereleased! Om dit groots te vieren had Frontier een feest georganiseerd in Londen, waarvoor je je kon inschrijven om aanwezig te kunnen zijn. Ook Joël en Rik waren erbij namens Planet Coaster Club. Zij zijn speciaal voor de Launch Party het vliegtuig ingestapt om bij het feestje aanwezig te kunnen zijn. Er waren veel bekende streamers die allemaal tegelijk streamden. Daarnaast was Planet Coaster ook live voor de thuisblijvers met een 4 uur lange stream met developer interviews met onder andere Nick Rodgers, Matthew Florianz en John Laws. Ook bekende gezichten zoals Flabiliki, Silvarret, AdfoTV en De-Lady-signer werden geïnterviewd.

De aanwezige gasten konden alle streams volgen op verschillende schermen. Ze kregen hapjes zoals Chief Beef burgers, Monsieur Frites patat (gelukkig zonder azijn) en Hotdog Squad hotdogs. Ze konden op de foto met Gulpee Rex en/of Chief Beef en af en toe kwamen er ook developers langs lopen voor een leuk gesprek. Aan het einde van de avond mochten alle streamers een artwork uitkiezen die in hal hingen en werden er foto's gemaakt. Op het eind ging Ed rond met een pak echte Bastognes, die hij gekregen had van Joël.

Afbeelding

Planet Coaster Club ontvangt 500e lid
Op zondag 4 december ontvangde Planet Coaster Club haar 500e lid.

Charity livestream
Op maandag 19 en dinsdag 20 december vonden de 24 uur livestreams plaats van Elite Dangerous en Planet Coaster om geld in te zamelen voor SpecialEffect. Edward verzorgde de stream van Elite Dangerous en Bo deed dit voor Planet Coaster. Tijdens de livestreams kwamen verschillende gasten langs zoals Sam Denney, Christopher Sawyer en Nick Rodgers. Ook werd via TeamSpeak gesproken met bouwers en andere community leden. Zo hoorden we onder andere De-Lady-signer, Silvarret en Joël. Over de 24 uur verspreid werden ook nog eens mooie prijzen weggegeven en opgetreden door een band (optreden hieronder). De livestreams waren een succes, want totaal werd er £46.839 opgehaald, wat omgerekend €55.021,87 is!De bouwers
Planet Coaster werd massaal opgepakt door YouTubers die prachtige creaties hebben gemaakt in het hele jaar. Bekende bouwers zijn onder andere RudiRennkamel, Flabaliki, AdfoTV, De-Lady-signer en Silvarret. De meeste van hen hebben we bij Gamescom en de launch party van Planet Coaster gezien. Silvarret plaatste vandaag zijn laatste video van 2016, Planet Coaster in Planet Coaster. Zeker een aanrader om te bekijken!Voorspelling en vooruitblik op 2017
Wat 2017 ons gaat brengen met Planet Coaster is nog onbekend, al proberen we wel een voorzichtige voorspelling te maken. Wij denken dat we in 2017 de eerste DLC's kunnen gaan verwachten, maar dat we ook soms een gratis update zullen krijgen, zoals de Winter Update van 2016. De waterattracties zullen een upgrade krijgen, zodat er net wat meer mogelijk is met de attractie. We hopen dat we een water DLC krijgen met meer waterattracties en een DLC of gratis update met dynamisch weer. Aan het eind van 2017 zal Planet Coaster 2-4 miljoen keer verkocht zijn.

Met Planet Coaster Club proberen we ook in 2017 te gaan vernieuwen. De contests zullen we houden, maar worden mogelijk net wat anders georganiseerd. Voor het einde van het jaar hebben we uitdagend idee voor een contest. In 2017 zal de eerste officiële Planet Coaster Club meeting plaatsvinden. Wij hopen bekende leden te ontmoeten!

Na terug te hebben gekeken op een fantastisch Planet Coaster jaar willen we iedereen bedanken voor een geweldig 2016 en een gelukkig 2017 wensen. Geniet van de oliebollen en hapjes. Pas op met vuurwerk, want zonder vingers kan je moeilijk gamen. Wij zien jullie in 2017 graag terug!
Afbeelding Planet Coaster Club | De Nederlandse Planet Coaster website!
HomeForumFacebookTwitterTwitch
Avatar gebruiker
Robin
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 1401
Geregistreerd: zo 24 jan 2016, 16:47
Woonplaats: Rotterdam

Re: Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coa

Berichtdoor Micrajo » za 31 dec 2016, 23:00

Wat een mooi verhaal! Gelukkig nieuw jaar! Ik hoop volgend jaar nog meer actief te zijn op het forum!
Avatar gebruiker
Micrajo
Kinderattractie ontwerper
Kinderattractie ontwerper
 
Berichten: 641
Geregistreerd: wo 01 jun 2016, 19:24
Woonplaats: Harlingen

Re: Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coa

Berichtdoor Joël » za 31 dec 2016, 23:27

Dank je wel, leden van de Planet Coaster community! Bedankt voor het fantastische jaar vol met mooie momenten en een geweldige game: Planet Coaster! Dank jullie wel dat jullie er deel van zijn!

Alle leden het allerbeste, gezondheid en voorspoed toegewenst! Moge 2017 gevuld worden met nog meer geweldige dingen, toevoegingen aan Planet Coaster, vrolijke herinneringen en leuke activiteiten van, met en door de community!

Veel creativiteit en plezier toegewenst met gamen!

Dank jullie wel! : )
Afbeelding Planet Coaster Club | De Nederlandse Planet Coaster website!
HomeForumFacebookTwitterTwitch
Avatar gebruiker
Joël
Moderator
Moderator
 
Berichten: 1342
Geregistreerd: ma 25 jan 2016, 18:38

Re: Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coa

Berichtdoor thomasbus31 » zo 01 jan 2017, 12:36

Jezus, wat een tekst :lol: !
Gelukkig nieuwjaar iedereen!
Early Bird Edition
Avatar gebruiker
thomasbus31
Kinderattractie ontwerper
Kinderattractie ontwerper
 
Berichten: 1158
Geregistreerd: vr 04 maart 2016, 14:32
Woonplaats: Utrecht

Re: Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coa

Berichtdoor Jinatha » zo 01 jan 2017, 14:02

Wat een fanastisch jaar was 2016! Was echt geweldig om alles van de start mee te maken, zowel de Club als het spel, ik weet het nog zo goed hoe hier als 1 van de eerste binnen kwam en nu bijna bij het meubilair hoor ^^

Ook heb ik hierdoor weer meer mensen leren kennen, dingen overwonnen (ben niet zon type die wekelijks in de auto stap van een vreemde om dan naar een beurs te rijden voor een hele dag) en heb ik echt heel veel gelachen op discord en het forum! Thanks iedereen en laten we 2017 een nog leuker jaar maken voor de club en ik kijk uit naar de meeting!!

Oh en nog iets.... laten we hopen dat we bij de volgende jaaroverzicht onze beheerder ook is zien ^^
Afbeelding Planet Coaster Club | De Nederlandse Planet Coaster website!
HomeForumFacebookTwitterTwitch
Avatar gebruiker
Jinatha
Kinderattractie ontwerper
Kinderattractie ontwerper
 
Berichten: 1492
Geregistreerd: wo 27 jan 2016, 00:19
Woonplaats: Almere

Re: Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coa

Berichtdoor Robin » zo 01 jan 2017, 17:34

2016 was zeker een fantastisch jaar! Ik heb nog nooit zulke developers gezien die zoveel passie, liefde en motivatie staken in hun game als de developers van Planet Coaster. En van zulke community managers kan je alleen maar dromen! Wat een fantastisch team zit daar!

Met de Club voel je gewoon dat leden een band hebben of krijgen met elkaar en dat is erg leuk om te zien! Er zijn al een paar kleine meetings geweest tussen een aantal leden. Ik hoop dat we de trend van 2016 dit jaar kunnen doorzetten en dat de Club nog groter en hechter mag worden!
Afbeelding Planet Coaster Club | De Nederlandse Planet Coaster website!
HomeForumFacebookTwitterTwitch
Avatar gebruiker
Robin
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 1401
Geregistreerd: zo 24 jan 2016, 16:47
Woonplaats: Rotterdam

Re: Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coa

Berichtdoor Jinatha » zo 01 jan 2017, 18:03

Sowieso de 1000 leden!!
Afbeelding Planet Coaster Club | De Nederlandse Planet Coaster website!
HomeForumFacebookTwitterTwitch
Avatar gebruiker
Jinatha
Kinderattractie ontwerper
Kinderattractie ontwerper
 
Berichten: 1492
Geregistreerd: wo 27 jan 2016, 00:19
Woonplaats: Almere

Re: Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coa

Berichtdoor smurfnl89 » zo 01 jan 2017, 22:19

Gelukkig nieuwjaar!

Wat een leuk overzicht om zo te zien!! :D
Avatar gebruiker
smurfnl89
Eerste bezoeker
Eerste bezoeker
 
Berichten: 6
Geregistreerd: ma 07 nov 2016, 22:32
Woonplaats: Breda

Re: Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coa

Berichtdoor iPat88 » ma 02 jan 2017, 15:56

Ten eerste iedereen de beste wensen, dat jullie maar gezond mogen blijven dit jaar!

En jeetje zeg wat een lap tekst... effe snel overheen gelezen, sorry sorry sorry :$
Maar het was leuk om in 2016 deel te mogen nemen aan deze leuke en gezellige club mensen :D
Ik hoop dit jaar ook weer lekker actief bezig te zijn hier, zowel met de contest (Er kan vandaag nog gestemd worden guys!) als met op het forum actiever :)
Early Access :D

Bekijk mijn Showcase:
iPat's Piratenland Showcase
Avatar gebruiker
iPat88
Pretpark eigenaar
Pretpark eigenaar
 
Berichten: 599
Geregistreerd: di 22 maart 2016, 12:42
Woonplaats: Tilburg

Re: Jaaroverzicht 2016: Een fantastisch jaar voor Planet Coa

Berichtdoor Jinatha » ma 02 jan 2017, 16:21

iPat88 schreef:Ten eerste iedereen de beste wensen, dat jullie maar gezond mogen blijven dit jaar!

En jeetje zeg wat een lap tekst... effe snel overheen gelezen, sorry sorry sorry :$
Maar het was leuk om in 2016 deel te mogen nemen aan deze leuke en gezellige club mensen :D
Ik hoop dit jaar ook weer lekker actief bezig te zijn hier, zowel met de contest (Er kan vandaag nog gestemd worden guys!) als met op het forum actiever :)


ook discord? :P
Afbeelding Planet Coaster Club | De Nederlandse Planet Coaster website!
HomeForumFacebookTwitterTwitch
Avatar gebruiker
Jinatha
Kinderattractie ontwerper
Kinderattractie ontwerper
 
Berichten: 1492
Geregistreerd: wo 27 jan 2016, 00:19
Woonplaats: Almere

Volgende

kuchnie tarnowskie góry piekary śląskie będzin świętochłowice zawiercie knurów mikołów czeladź myszków czerwionka leszczyny lubliniec łaziska górne bieruń
tanie meble kuchenne warszawa

Keer terug naar Laatste nieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten