Archief 2019

Archief 2018

Archief 2017

Archief 2016


Nieuwsoverzicht

Nieuw concept afbeelding toont onderdelen ruimteschepen

Berichtdoor Robin » za 01 okt 2016, 18:10

Afbeelding

Het is inmiddels een tijdje terug dat we een concept afbeelding van Planet Coaster hebben gezien. Daar komt vandaag verandering in, want Frontier laat ons iets nieuws zien van het Sci-Fi thema.

Wat we precies te zien krijgen zijn verschillende onderdelen van ruimteschepen. Zo zien we de vleugels, motoren en rompen. Helemaal rechts op de afbeelding zien we de uiteindelijke ruimteschepen. Of het mogelijk zal zijn om je eigen ruimteschepen te maken is nog niet bekend, al denken wij van wel. Bekijk snel het concept!

Afbeelding

Nieuwe Mascotte: Tiki Chicken

Berichtdoor Jinatha » zo 02 okt 2016, 18:52

Afbeelding

Het is al weer een tijdje geleden dat we een nieuwe mascotte gezien hebben die verbonden is aan een voedselketen, zoals Chief Beef en Gulpee. Maar daar komt vandaag verandering in want Planet Coaster heeft vandaag een nieuwe food-mascotte: Tiki Chicken.

Tiki Chicken is gebasseerd op een tiki, een mythologische wezen dat komt uit het oceaan gebied rondom Paaseiland/Hawaii en Nieuw Zeeland. Deze mascotte kan zijn drumstick neer zetten op de grond en als de entertainer beweegt dan rollen zijn ogen mee!

Wat vinden jullie van deze mascotte? Is dit misschien een hint naar een Jungle thema of niet?

Afbeelding
Read more: Nieuwe Mascotte: Tiki Chicken (Reacties: 13)

Planet Coaster Club Contests September 2016 - Uitslag

Berichtdoor Robin » ma 03 okt 2016, 09:49

Afbeelding

In september hebben jullie het begin van Adventure World, een nieuw Nederlands pretpark dat in 2028 opengaat, ontwikkeld. Op een aantal eisen na (minimaal 4 attracties, 1 achtbaan en 1 eet- en drink gelegenheid + toilet) was het goed mogelijk om je fantasie de vrije gang te laten gaan. Jullie hebben ook deze maand keihard gewerkt aan een fairytale gebied en er zijn mooie projecten ingeleverd!

Maar wat is de eindstand van deze contest? Na 2,5 weken bouwen wil iedereen vast weten wie er precies heeft gewonnen. Alle stemmen zijn geteld en de winnaar de Planet Coaster Club Contest September 2016 is:

Afbeelding

iPat88


We willen iPat88 hartelijk feliciteren met zijn eerste winst! Klik hier om zijn hele park te bewonderen! Wil je alle stemmen terug zien? Kijk dan in de stemronde thread. Inmiddels is het al een tijdje mogelijk om je in te schrijven voor de volgende contest, deel 2 van Adventure World. We hopen jullie weer terug te zien bij de volgende uitdaging!

Vanaf oktober zullen de regels strenger worden gehandhaafd. Zo is het maar 1x mogelijk om iets in te leveren. Tijdens de stemronde dien je minimaal 25 berichten te hebben, exclusief berichten in de Chillzone. Ook is het verplicht om j [...]

Eerste concept van de Superium Soldier

Berichtdoor Robin » zo 09 okt 2016, 13:33

Afbeelding

Frontier heeft op deze mooie zondag weer een nieuw concept laten zien. Dit keer gaat het om de Superium Soldier animatronic van het Sci-fi thema.

Wat deze Superium Soldier animatronic precies kan is nog niet bekend. Ook of hij eventueel kan schieten met zijn gun is ook niet bekend. Hiervoor moeten we misschien eventjes wachten of mogelijk tot de release van Planet Coaster. De tijd zal het leren.

Afbeelding
Read more: Eerste concept van de Superium Soldier (Reacties: 2)

Frontier toont nieuwe attracties tijdens korte livestream

Berichtdoor Robin » vr 14 okt 2016, 16:41

Afbeelding

Onze Community Managers Bo en Ed hebben vanmiddag twee nieuwe attracties laten zien tijdens een korte livestream op Facebook. De livestream werd niet van tevoren aangekondigd.

Als eerst kregen we een soort kermisattractie te zien. Als we naar de foto kijken lijkt het erop dat er maximaal 14 bezoekers in de attractie kunnen. Bekijk de Tilt-a-Whirl hieronder.

Afbeelding

Afbeelding

Ook kregen we een nieuwe transport ride te zien, de monorail. De meeste fans hadden al het vermoeden dat we meerdere transport rides zouden krijgen in Planet Coaster. De monorail zie je in de foto hieronder.

Afbeelding

Inhoud soundtrack Planet Coaster Thrillseeker Edition bekend

Berichtdoor Robin » za 15 okt 2016, 00:08

Afbeelding

Vanavond hebben we eindelijk meer informatie over de soundtrack die bij de Thrillseeker Edition van Planet Coaster inbegrepen zit. De nummers zijn gecomponeerd door Jim Guthrie, die we eerder zagen in de vierde Development Diary. Zo weten we nu dat deze soundtrack maar liefs 16 nummers bevat. De titels van de nummers vind je hieronder.

1. The Light In Us All
2. Theories Of An Eager Heart
3. Breakfast Of Champignons
4. With Friendship & Peace
5. Small Hands Make Big Things
6. Dream. Build. Repeat.
7. Aspect Imaginarium
8. Clever Candles Steal The Light
9. Sink Cat
10. You’ll Know When It Turns Invisible
11. Theme Parks After Dark
12. Things To Consider During Freefall
13. You, Me & Gravity
14. Pride Of Pimlico
15. Heisenberg’s Entryway To Matrix Mechanics
16. And So We See The Truth & The Beauty

Ook is de cover van het album onthuld. Deze kan je hieronder bekijken.

Afbeelding

Belangrijk: Steam Workshop update en jouw blueprints

Berichtdoor Jinatha » wo 19 okt 2016, 23:30

Afbeelding

Vandaag heeft Frontier informatie uitgebracht over de release van Planet Coaster, die gepland staat voor 17 november 2016, en Steam Workshop. In het bericht staat dat jouw Alpha blueprints in de Steam Workshop NIET automatisch meegaan naar de releaseversie van Planet Coaster.

Wil je toch jouw Alpha blueprints bewaren? Dan moet je ze lokaal opslaan. Als je dat nog niet gedaan hebt of niet weet hoe dat moet, bekijk dan het handige stappenplan hieronder om te zien hoe je dat precies moet doen.

1. Ga naar de Steam Workshop.
2. Zoek je eigen creaties op.
3. Abonneer op de blueprints die je niet meer lokaal heb staan en wacht tot Steam ze gedownload heeft.
4. Start een nieuw park op.

Nu je dit gedaan hebt, ben je klaar voor de volgende stap. Als je nieuwe park geladen is:

1. Plaats je workshop items in je park.
2. Gebruik de multi-selectie tool en selecteer jouw workshop item dat je net geplaatst hebt.
3. Klik op de knop "Save item as blueprint".
4. Geef je blueprint een naam en een beschrijving.

Dat is alles wat je moet doen om je blueprints veilig te stellen voor de release! Nu kan je bij de beta/release via: "My Blueprints" al je creaties zien en weer te [...]

Planet Coaster bèta verschijnt op 9 november!

Berichtdoor Jinatha » vr 21 okt 2016, 15:31

Afbeelding

Na een lange tijd wachten op nieuws en een hoop geruchten is de kogel eindelijk door de kerk! De datum waarop de bèta start is eindelijk bekend. De Planet Coaster bèta start op woensdag 9 november! Iedereen die Planet Coaster heeft besteld via de Frontier Store (standaard, Alpha Edition of Deluxe Edition) en de Thrillseeker Edition hebben besteld via Steam kunnen vanaf deze dag de bèta gaan spelen. De Planet Coaster bèta zal speelbaar zijn tot de releasedatum, op 17 november.

De bèta van Planet Coaster zal de grootste en belangrijkste update zijn die we tot nu hebben gezien, waar simulatie en management centraal staan.

Features
De Planet Coaster bèta zal alle features bevatten van de final game. Echter zullen niet alle scenario's speelbaar zijn. Wat we precies kunnen verwachten is nog niet bekend. Hiervoor hebben we nog wat geduld nodig. Ook vraagt Frontier hier om alle mogelijke foutjes te melden op het officiële Planet Coaster forum.

Livestreams en nieuwtjes
Frontier zou Frontier niet zijn als ze geen livestreams zouden organiseren. Dit zullen in tegenstelling tot de afgelopen livestreams weer Developer Livestreams worden. De livestreams zijn op maandag 31 oktober en maandag [...]

Eerste kijk op het Western thema!

Berichtdoor Jinatha » vr 21 okt 2016, 16:02

Afbeelding

Vandaag tijdens de livestream op facebook hebben we 2 nieuwe afbeeldingen te zien gekregen dat de eerste glimp laat zien van de nieuwe Western thema.

In de eerste afbeelding die Bo en & Ed gepresenteerd hebben zie je hoe de gebouwen er ongeveer uit komen te zien met deze nieuwe thema.
Afbeelding

Ook hebben ze een nieuwe mascotte aangekondigd, maak kennis met de Stoere Cowgirl Elly.
Afbeelding

Wat vinden jullie van de Western thema?
Read more: Eerste kijk op het Western thema! (Reacties: 9)

Planet Coaster bèta komt met kleurvrijheid en User Music

Berichtdoor Robin » wo 26 okt 2016, 18:56

Afbeelding

De eerste screenshot van de Planet Coaster bèta is eindelijk vrijgegeven. Hier zien we weer een aantal nieuwe features. Zo is het mogelijk om de kleur van de attracties helemaal aan te passen naar je smaak. In de alpha was het mogelijk om maar een paar kleuren te kiezen.

Ook wordt het mogelijk om User Music te gebruiken in Planet Coaster. Dit is tot heden nog niet bevestigd door Frontier zelf, maar als je goed naar de screenshot kijken, met name het venster van The Cube 1, zie je het woordje UserMusic staan. Dit lijkt ons dus een bevestiging.

De layout van Planet Coaster lijkt ook een beetje veranderd te zijn. Zo ziet het er net wat strakker eruit. Ook zien we een nieuw tabblad met 'Track Rides' staan en lijkt het mogelijk te zijn om te kiezen of je overdag of 's nachts wil spelen.

Afbeelding