Archief 2019

Archief 2018

Archief 2017

Archief 2016


Nieuwsoverzicht

Laat je horen! Speakers in bèta!

Berichtdoor Jinatha » di 01 nov 2016, 21:16

Afbeelding

Vandaag weer een nieuwe dag, dus dat betekent weer een nieuwe teaser van Planet Coaster. Ook deze keer laten ze iets zien wat hoog op het verlanglijstje van de Community staat: speakers!

In deze screenshot is te zien dat er 3 speakers in de bèta komen, en dat we de volume kunnen aanpassen naar je eigen wens. Ook zien we dat er een drop-down menu krijgen met verschillende liedjes vanuit Planet Coaster zelf, op dit moment is nog niet bekend of het ook user music ondersteunt.

Afbeelding
Read more: Laat je horen! Speakers in bèta! (Reacties: 9)

Planet Coaster Club Contests Oktober 2016 - Uitslag

Berichtdoor Robin » wo 02 nov 2016, 13:26

Afbeelding

In oktober hebben jullie het tweede gebied van Adventure World, een nieuw Nederlands pretpark dat in 2028 opengaat, ontwikkeld. Op een aantal eisen na (minimaal 4 attracties, 1 achtbaan en 1 eet- en drink gelegenheid + toilet) was het weer goed mogelijk om je fantasie de vrije gang te laten gaan. Jullie hebben ook deze maand keihard gewerkt aan een piratengebied en er zijn mooie projecten ingeleverd!

Maar wat is de eindstand van deze contest? Na 2,5 weken bouwen wil iedereen vast weten wie er precies heeft gewonnen. Alle stemmen zijn geteld en de winnaar de Planet Coaster Club Contest Oktober 2016 is:

Afbeelding

SjakieApie


We willen SjakieApie hartelijk feliciteren met zijn eerste winst! Klik hier om zijn hele park te bewonderen! Wil je alle stemmen terug zien? Kijk dan in de stemronde thread. Inmiddels is het al een tijdje mogelijk om je in te schrijven voor de volgende contest, deel 3 van Adventure World. We hopen jullie weer terug te zien bij de volgende uitdaging!

Eerste kijk op het park management paneel

Berichtdoor Jinatha » wo 02 nov 2016, 20:49

Afbeelding

Het aftellen is nu echt begonnen, volgende week rond deze tijd is iedereen druk bezig met het spelen dan de bèta. Zoals we nu gewend zijn heeft Planet Coaster daarom weer een nieuwe screenshot.

In de afbeelding van vandaag is de nieuwe park management te zien, zo kan je de cijfers zien van de laatste maand, hoeveel gasten je in totaal in je park gehad heb, is het mogelijk om de openingstijden aan te passen en de prijzen te bepalen van de tickets. Er is ook wat nieuws in deze paneel te zien, het is in deze nieuwe update mogelijk om de maximaal aantal aan je bezoekers in te stellen, waardoor het niet te vol wordt in je park.

Er is ook een kleine hint naar de livestream van afgelopen maandag, zien jullie het ook?

Afbeelding

Custom signs in Planet Coaster bèta

Berichtdoor Robin » vr 04 nov 2016, 01:26

Afbeelding

Nog minder dan een week en dan verschijnt de bèta van Planet Coaster. Sinds een week zijn ze bij Frontier ons enthousiast aan het maken voor Planet Coaster door middel van livestreams en dagelijkse screenshots. Ook vandaag krijgen we weer wat nieuws te zien.

Op de onderstaande screenshot is te zien dat het mogelijk zal zijn om custom signs te maken. Dit houdt in dat je je eigen tekst kan typen voor een bord. Dat is niet alles, want je kan ook nog eens het lettertype en kleur bepalen.

Wat voor borden zouden jullie willen maken voor in Planet Coaster? Laat het ons weten door middel van een reactie.

Afbeelding
Read more: Custom signs in Planet Coaster bèta (Reacties: 10)

Nieuwe Western animatronic is te customizen

Berichtdoor Robin » vr 04 nov 2016, 17:39

Afbeelding

Tijdens de korte livestream op Facebook hebben Bo en Ed ons weer een nieuwe animatronic getoond. Deze animatronic hoort bij het Western thema en is ook nog eens uniek.

Het is mogelijk om deze animatronic te customizen. Zo is het mogelijk om zijn hoed of kleding een andere kleur te geven. Of dit bij andere animatronics ook mogelijk is, is nog niet bekend. Dit werd niet verteld in de livestream.

Afbeelding

Vernieuwde achtbaan live data in Planet Coaster

Berichtdoor Robin » vr 04 nov 2016, 20:15

Afbeelding

Over minder dan een week verschijnt de bèta van Planet Coaster en ook vandaag krijgen we weer wat nieuws te zien. In de onderstaande afbeelding zien we de vernieuwde live data wanneer je achtbanen test. Een aantal onderdelen zoals excitement, fear en nausea hadden we in de alpha van Planet Coaster al. Nieuw zijn de real live G-krachten van je achtbaan. Zo kan je altijd zien of je achtbaan niet te heftig is.

Ook zien we een tabblad Heatmaps, waar we eventueel de hele baan in kleur kunnen zien. Zo kan je erachter komen op welke plekken je achtbaan heftig is. Hoe de Heatmaps eruit gaan zien is nog niet bekend.

Over achtbanen gesproken. Als laatste zien we op deze screenshot een nieuwe achtbaan. Dit is een Spinning Coaster, waar de mensen lekker kunnen ronddraaien. Deze achtbaan staat onder andere in Disneyland Parijs.

Afbeelding

Frontier toont Planet Coaster in launch trailer teaser

Berichtdoor Robin » vr 04 nov 2016, 22:19

Afbeelding

Ook vanavond laat krijgen we nog iets te zien van Planet Coaster. Zojuist heeft Frontier een teaser van de launch trailer van Planet Coaster online gezet. Dit is echter een pre-rendered trailer, maar dat maakt het er niet minder leuk!

In deze trailer zien we niet echt nieuwe dingen. We zien vooral waar Planet Coaster bekend om staat: het bouwen van een pretpark en de piece by piece builder. De teaser van de launch trailer is gemaakt door Luke Ritson.


Ticket Booth aanpassingen in Planet Coaster

Berichtdoor Robin » za 05 nov 2016, 20:52

Afbeelding

Nog 4 dagen totdat de Planet Coaster bèta begint. Elke dag krijgen we één of meerdere malen per dag iets nieuws te horen over Planet Coaster. Zo ook vandaag weer.

Frontier heeft ons laten weten dat we de Ticket Booths niet meer zelf hoeven te plaatsen. We zagen regelmatig dat mensen hier problemen mee hadden, omdat ze de verbinding tussen de wachtij en het pad niet goed konden krijgen. Vanaf de beta zal de Ticket Booth automatisch worden geplaatst wanneer je de wachtrij met het pad verbindt.

Op de onderstaande screenshot zien we ook een nieuwe attractie, die hier de 'Looper' wordt genoemd. Of dit de echte naam is van de attractie is niet bekend. Ook zien we andere soorten paden die we kunnen gebruiken.

Afbeelding

Nieuwe winkels in de bèta

Berichtdoor Jinatha » zo 06 nov 2016, 20:41

Afbeelding

Nog maar een paar nachtjes wachten en dan is het zo ver, de langverwachte bèta van Planet Coaster! Om dit te vieren laat Frontier elke dag een nieuwe screenshot zien van een nieuwe/geüpdatet feature van de game.

Vandaag staat de screenshot helemaal in de teken van de winkels van Planet Coaster. Zo zijn er verschillende nieuwe voedselketens toegevoegd zoals Gulpee, Street Fox Coffee en TikiChiki. Er zijn ook 2 nieuwe souvenirs shops: Just a Momento en een ballonnenwinkel.

Ook zie je een nieuwe menu bij de shops, zo kan je bijvoorbeeld bij de nieuwe winkel Monsieur Frites kiezen tussen een grote en een kleine friet met eventueel ketchup, zout en/of azijn(een gewoonte in Engeland). Ook zie je bij de Mexelente en de welbekende Cosmic Cow dat de rolluiken dicht gaan als de winkel gesloten is.

Afbeelding
Read more: Nieuwe winkels in de bèta (Reacties: 17)

Twee water rides aangekondigd voor de bèta!

Berichtdoor Jinatha » ma 07 nov 2016, 23:40

Afbeelding

Pfoe wat een avond! Bo, Jonny en Sam hebben zo veel nieuwe dingen laten zien tijdens de laatste bèta content livestream. Één van de nieuwe content zijn toch wel de lang verwachte water rides!

Allereerst, de Logflume (ook wel beter bekent als de boomstammetjes in Nederland)

Afbeelding

Maar dat is nog niet alles, wat is een pretpark zonder Wildwater baan? Hier zijn de eerste beelden van de Water Rapid:

Afbeelding