Archief 2018

Archief 2017

Archief 2016


Nieuws: Terugblik: Community Meeting Efteling 2017

Berichtdoor Robin » zo 02 jul 2017, 21:35

Afbeelding

Op zaterdag 1 juli hadden we onze eerste community meeting in de Efteling. Naast leden van Planet Coaster Club ontvingen we ook leden uit Duitsland, Spanje en Engeland. Ook waren Community Managers van Frontier, Bo en Ed, van de partij. Wij blikken terug op deze fantastische dag!

Allemaal verzamelen!
We spraken om 09:30 uur af bij het storingsbord bij de ingang van de Efteling. Om ongeveer 08:45 stond de eerste al bij dit bord. Langzaam kwamen steeds meer mensen naar het storingsbord om zich te verzamelen.

Rond 10:00 uur liepen we naar de ingang van de Efteling, zodat de magische dag kon beginnen. Op dit moment was de hele groep nog bij elkaar, dus het was tijd voor een groepsfoto!

Afbeelding
De groepsfoto met onder andere Jurre, Jinatha, Joel, Micrajo, Metracore, Silvarret, DeLadysigner, Bo en Ed


Na de groepsfoto liepen de meesten naar Symbolica, de nieuwe Efteling attractie die op 1 juli werd geopend. Toen we daar aankwamen zagen we een lange wachtrij van maar liefs 2,5 uur. Dit was iets teveel voor ons. Vanaf dit punt ging de groep splitsen in meerdere kleinere groepjes. Een aantal gingen richting o.a. het Sprookjesbos en een ander groepje naar de achtbanen.Rik (Jinatha) en ik gingen met een groepje gelijk naar Baron 1898 waar nog een vrij korte rij stond. Vervolgens ging de groep naar De Vliegende Hollander en Joris en de Draak. Bij beide achtbanen liep het net wat anders dan we dachten, want beide achtbanen kregen een storing op het moment dat we in de rij stonden. Hebben wij weer... Gelukkig was de storing van De Vliegende Hollander na ongeveer een kwartiertje opgelost. Helaas hadden we bij Joris en de Draak wat minder geluk. Op naar de Python!

Afbeelding
Foto door CH_2000


Eten uit de muur halen
Vervolgens was het tijd om eventjes wat te eten. We liepen in de groep met onder andere Silvarret, A&O Gaming, Jurre, SjakieApie en SPRidley. De laatst genoemde was een Spanjaard, dus die moesten we even kennis laten maken met de Nederlandse gewoonte om eten uit de muur te trekken. We hebben genoten van de patat, loempia's, kaassoufflés en een Bossche bol.

Afbeelding
Een gezellige bende! Met o.a. Rudi RennKamel, Brian (PiecesOfPrestige), A&O Gaming, micrajo, DennisZippie en elwindewitte


Een prettig gestoorde, maar gezellige groep
Uiteindelijk kwam de groep weer bij elkaar en liepen we richting Carnaval Festival. We lieten iedereen even kennismaken met het brainwash liedje (als het goed is zit het liedje nu in je hoofd ;)). Vervolgens namen we de Vogelrok (aka 'Bird skirt' letterlijk vertaald) gelijk eventjes mee. Na wat eten en een drankje voor sommigen liepen we verder richting Villa Volta. Daarna hebben we de Droomvlucht eventjes gedaan. Beide attracties zijn zeer bijzonder als je ze voor de eerste keer bezoekt!

Afbeelding
Van links naar rechts: Micrajo, Metracore, DeLadysigner, CH_2000 en Jinatha (Foto door DeLadysigner)


Na een tijdje kwam iemand met het idee om naar de draaimolen te gaan. Dus we gingen met een grote groep naar de draaimolen. De mensen die daar zaten vraagden zich waarschijnlijk af of we wel helemaal goed waren daarboven. In de onderstaande video zie je de Community Managers Bo op een paard en Ed op een varken zitten...Ook hebben we nog de Piraña gedaan met deze grote groep, die uit ongeveer 25 tot 30 mensen bestonden. De meeste mensen bleven gelukkig droog, maar er waren ook mensen die kletsnat werden, waaronder Tiber Septim (Bob), Joey en ik. Na de Piraña gingen we naar Joris en de Draak waar we met de hele groep tegen elkaar wilde strijden. Helaas was er wat miscommunicatie. Wij zaten opeens in het treintje, gingen de liftheuvel op, zodat we uiteindelijk de andere groep konden zien. Maar... In het andere treintje zat niemand van de andere groep. Soms gaat iets niet zoals je wil.

Afbeelding
Wachten in de rij voor de Piraña met o.a. Bo, Ed, Silvarret en RCT-Cassie (Foto door Robin)


Dineren bij Polles Keuken
Het werd avond en we besloten wat te gaan eten. We volgden een aantal mensen en we kwamen uit bij Polles Keuken waar ze heerlijke pannenkoeken serveerden. Ananas, kaas, spek, ui, chocoladesaus, ijs... het kon er allemaal op. Na ongeveer 1 of 1,5 uur te hebben gezeten ging de groep weer verder.

Afbeelding
Een van de pannenkoeken die die avond werd gegeten (Foto door Jinatha)


Terwijl de grote groep naar onder andere Fata Morgana gingen en vervolgens Symbolica, gingen SjakieApie, Michel en ik gelijk naar Symbolica. De wachttijd was gezakt naar ongeveer een uur. De voorshow was echt bijzonder gedaan en de rit zelf was echt geweldig. Zoveel om te kijken om je heen, en dan heb je nog maar 1 tour gehad! We raden Symbolica echt aan om te bezoeken!

Vervolgens gingen we met het kleine clubje nog eens naar Baron 1898, waar de rij voor de front row ongeveer 15 minuten is. SjakieApie zei dat je zoiets gewoon eens gedaan moet hebben, dus gingen we dit doen.

Afbeelding
Als afsluiter keken we met z'n drieën de watershow Aquanura (Foto door Robin)


Afsluiting
Iets na 23:00 uur spraken we nog eventjes af bij de ingang van de Efteling waar we nog samen nog een tijdje konden kletsen over de dag en hoe iedereen de attracties vond. Een voor een verlieten we het park en rond 23:30 of 23:45 uur was de laatste ook vertrokken.

Wij willen iedereen die heeft deelgenomen aan de meeting echt super bedanken voor deze fantastische dag! We hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad in de Efteling. Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste meeting die we doen. We hopen de banden tussen de mensen hechter te hebben gemaakt door deze community meeting. Gisteren was een dag om nooit meer te vergeten!

Afbeelding


PS: Als jullie nog foto's hebben kunnen jullie deze hieronder plaatsen als je dat wil.